Together we are...

Friday, April 02, 2010

take 5!

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG..

Isnin ni da final. Paper first, English. Pergh. Mantap ar. Selalu tak past. Baik dari UPSR, PMR atau SPM.. Nak dapat A tu punyalah payah. Masa trial A lepas. Exam betul yang mampu B. Sedih2.. Macam mana la saya nak improvekan bahasa penjajah ni erk? Umur da semakin meningkat. English da belajar banyak tahun dah. Tapi tak boleh2 gak sebati dalam hidup. Mungkin juga saya ni anak jati Melayu (kunun.haha) Tu yang susah nak belajar bahasa penjajah tu. Argh..alasan semata-mata. Orang lain boleh. Kenapa tak saya? Betul tak? Jadi, duhai diri belajar lebih gigih bahasa omputih tu. Nak 1000 daya, taknak 1000 dalih.. 0_0
Last paper, 14hb.. Walaweh ar.. Tak sabar nak tinggalkan bumi KMJ ni. Atau lebih tepat lagi tanah Tangkak ni. Nak meninggalkan segala bentuk pertemuan dan kenangan yang ada kat KMJ ni. Macam leh lupakan jer memori2 di KMJ ni.. Hehehe... Tapi, betulla. Ada sesetengah pertemuan tu yang nak dilupakan. Apa dia? Mana leh cakap. Hihi. Dengan member2,kawan2, sahabat2 mana leh lupakan. Lagi2 teman2 x-pdt yang kamceng dan juga penghuni D1.18 yang besh sangat2. Paling havoc-Fizikal 24 arr. Mantap! Penuh dengan kisah tersendiri. 
Menghitung hari untuk paper Kimia Paper 1. Then, petang tu terus cabut balik Pahang. Dua tiga hari dekat rumah, then cabut ke KL. Kerja sedang menanti di sana. Ha. Da ada perancangan tuh lepas habis. Hehe. Biasalar. Duit poket nak kena cari sendiri. Mana ley tunggu goyang kaki duit mengalir masuk poket. Family bukan orang senang. Abah dan ma pun bukan senang2 jer nak hulur duit tanpa tujuan. Dan sememangnya, saya sendiri yang nak kerja, nak cari duit untuk beli laptop dan buat lesen. Kalau boleh capai RMxxxx la. Hihi. Tapi, boleh jer. Usaha kena kuat dan yang penting HALAL.

Wallahu'alam~

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...