Together we are...

Friday, February 04, 2011

Setenang Sungai Pahang~

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG..

Pahang? Luas sebenarnya. Ok. Kita kecilkan sikit lokasinya. Hehe~ Lokasinya adalah Temerloh. Dah tentu Bandar Ikan Patin. Macam mana rasa ikan patin? Itu kena cuba sendirilah. (takleh nak citer coz xmkn.hihi) Bila datang Temerloh jangan lupa singgah makan ikan patin k. Eh! Jadi tukang promosi ikan patin lak. Takpelah. Sambil menyelam minum air. Kehkeh~ Tapi kalau singgah mahu beli ikan patin yang ada dijual di sepanjang jalan menghala ke arah Bera untuk dibawa pulang, be careful ya. Kadang-kadang para penjual ni naikkan harga sesuka hati je bila tengok number plat kereta berada. Sepupu saya pernah kena bila tengok orang luar. Takda etika langsung. Haih! Okeh. Selingan je ni sebenarnya.. ;)
melayan Aiman waktu barang2 dipunggah ke rumah barunya
Cuti kali ni habiskan masa di Puncak Jalil selama 3 hari. Tolong Abe dan Kaklin pindah rumah dari Puchong ke Puncak Jalil. Dan juga bermain dengan si kecil Aiman la.. Tak sabar mahu tunggu die dapat adik baru. Anak sendiri bila lak? Haha~ Hanya Tuhan yang tahu bak kata UNIC. Hihi~ Malam sebelum balik Pahang, diorang belanja makan stik. Walaweh. Kali pertama. Tapi, ok la.. Orang nak belanja kita terima je la kan? Senyum....
Masa nak balik Pahang tu, akibat tergesa-gesa kejar bas, longlai tetiba di tangga bas. Ouch! Sakit amat  lutut sebab jatuh. Tapi bila sampai rumah, hilang sekejap rasa sakit bila tengok Durani di dukungan mama. Waaaaa..sangat-sangat rindu. Tetibe cam nak tacing lak kat sini.Hehe. Rumahku syurgaku. 
Si chumel Durani. Mmmmuuaaaahhhhhhhhhh~
Keluar Temerloh dengan junior. Kebetulan sama-sama ada kat kampung. So, one day dengan dia cuti kali ni. Mana kami pergi? Mula-mula pergi shopping kasut dan beg. Then...tengokla gambar-gambar di bawah ni~
pizza time! planning kat fb, dan dgn ak xda yg mustahil~
tp bkn mkn yg ni pun.sbb da hbis.heeeeee,....
ni lah die menu kami..oh meatball feveretku~
ape yg ak nk tnjok kat pic ni?mamat flirt! benci meh~
Taman Kenangan,Temerloh~
Junior di sek men & matriks~
Ni lah Sg.Pahang...
Jum pergi seberang naik ni.
Tempat ni dikenali sebagai benteng. Tempat melepak para couple. Ops!
Duduk di sini cuma beberapa minit je. Sementara nak tunggu bus akhir. Tapi, yang bestnya.. Petang-petang atau malam di sini memang best. Dapat menghirup udara yang nyaman sambil memerhatikan air sungai yang mengalir tenang (sementara tak banjir lagi.hihi) Tak jauh dari tempat ni, ada kedai makan yang menyediakan menu ikan patin masak tempoyak dan sebagainya. Cuma panaroma pasangan-pasangan berdating di sini kurang menyenangkan bagi sesetengah individu dan juga kelihatan remaja-remaja sekolah yang mengalami masalah 'mangsa fesyen' bertaburan di sekitar kawasan ini walaupun jelas kelihatan Masjid Abu Bakar Temerloh dari sini. 
Wallahu'alam~

nis: setelah penat berjalan bersama duka di hati, hati kembali tenang selepas melihat keindahan Allah di tepi sungai..seolah-olah air yang mengalir membawa pergi segala masalah..aku dan air tak boleh dipisahkan.laut.pantai.sungai.air terjun.semua adalah kesukaanku~ ^^ kepada teja yang sudi menemaniku shopping dan terpaksa habiskan pizza & criscut dan menjadi model sementara.hehe~ thanks k junior..next time kita keluar sama lagi k! silalah myvi ko jemput aku depan rumah lak t.kihkih..sbb aku kesian kat ko bile pengsan dalam bas masa balik.sakit kaki n penat eh?hehe~ will miss this moment with u girl.mmmmuuaaaaahhhhhhhhhh~





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...