Together we are...

Saturday, February 25, 2012

Ku pinta biru tapi dapat pink.

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG..

Petikan ayat daripada Versus, dalam islam tiada kebetulan. Everything is fated. So, tak guna kita nak lari ke hujung dunia sekalipun. Bila memang Allah nak pertemukan kita dengan sesuatu yang kita cuba elakkan, nak tak nak kita kena hadapinya juga. Yang kita hanya boleh buat waktu tu adalah menerima kenyataan yang ada sambil tersenyum menidakkan apa yang bermain di hati. Allah Maha Mengetahui. Walauapapun yang orang lain fikirkan, Dia lebih mengetahui apa yang ada di hati kita. Kadang-kadang, tak semua orang boleh faham apa yang kita lalui, kan? 

"Dan rahsiakanlah perkataanmu atau nyatakanlah. Sungguh Dia Maha Mengetahui segala isi hati." [Al-Mulk:13]

Namun, kita boleh berdoa untuk akan datang. Seperti sambungan ayat daripada Versus, only interchanged by God's will, effort and doa. Dan hidup ini sentiasa ada kejutan yang tidak terduga daripadaNya. Percayalah, setiap perkara yang berlaku ada hikmah yang tersembunyi. 


Irfan Razif dan Irdina Nurdamia. 
**Batu Pahat, 25/2/2012. Lets bygone be bygone. Forget and forgive. Live, love and laugh. But sometime I wish to be like kids again. A kid. But this is life. And life goes on, moving forward. We become older and cannot turn back.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...