Together we are...

Thursday, April 12, 2012

Masa-masa terindah :)

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG..

Kadang-kadang kita perlukan masa.
Masa untuk mengerti sesuatu perkara yang kita kurang pasti.
Dan aku pergi bukan kerana membenci; 
hanya mencari ketenangan diri.
* * * * * * * * *
Semalam keluar jalan-jalan, memenuhi hajat di hati untuk makan di Marrybrown Bera. Thanks a lot to Kaknor and askar-askar yang ikut. Ma pun join sekali. The best moments ever! Bukan senang nak makan ramai-ramai macam ni. Lagi-lagi sejak aku jadi perantau beberapa tahun ni, masa aku banyak dihabiskan dengan kawan-kawan je. Kuikui. Alhamdulillah, semalam aku balas keinginan aku selama ni. Maklumlah, lagipun first time aku jejak kaki di Marrybrown ni. Hehehe~
menu aku : 
 chicken porridge, vegetable salad, chicken burger, 
banana muffin, chick-o-rice, smiley potato dan pepsi.


Ma sangat terkejut ok! Haha. Nak buat macam mana, semalam tiba-tiba nafsu besar. Haih. Tak baik betul. Tapi, of course lah. Sharing is caring kan? Takdanya aku nak habiskan semua tu sendiri. Heeeee.



Niza, Kaknor, Adik dan Durani. Ma menghilangkan diri. Hehe.


Then, part paling aku suka kebelakangan ni. Shopping time!  Lagi-lagi bila ada orang bayarkan. Siapa lagi kalau tak ma tercinta. Hihi. Love you mum! :)



Langit yang indah. Well, aku suka memandang langit. Itu korang tolong ingat sampai bila-bila. Hehe. The most important reason is Allah is there. When I feel alone, I know actually I am not alone. Not forever alone coz I have HIM.




Ohhhh. Sangat comel rabbit2 ini. Membuatku tersenyum sendiri dan menghapuskan sepi di hati. (Eh?) Entah bila lah aku dapat bela sendiri mereka ini kan. Kihkih.






Dan di sini, aku belajar sesuatu tentang kehidupan. Kalau benar cinta, tentu mahu bersama hingga ke syurga. Kalau benar sayang, tentu mahu susah senang bersama. Mujur aku telah bentengkan hati sekuat mungkin dan pagarkan air mata dari mencurah ke bumi sewaktu mendengar kisah itu. Hehe. Apapun, semua itu akan jadi pengajaran dan iktibar untuk aku tempuh kehidupan kelak. Moga aku dan Encik Tulip dengan anak cucu nanti kekal bersama hingga ke JannahNYA. Amin.
* * * * * * * * *
Penat, letih bila kawan baik salah faham tentang kita.
Kita mula dari abc..dia faham dari zyx..
Dan aku terfikir, di mana kepercayaan selama ini?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...